Almatorta – gyereknapra
Gyereknapon minden anyuka a csemetéje kedvenc édességét, sütijét készíti el, de van, aki nagy bátran új meglepetéssel kedveskedik. Ez a nagyon egyszerű és finom almatorta valószínűleg az állandó kívánságlistára kerül majd.
Hozzávalók a tésztához:
-
0,5 kg liszt,
- 5 dkg kristálycukor,
- 1 dkg só,
- 2 db tojás,
- 2 dkg élesztő,
- 2,5 dl tej,
- 2 evőkanál olaj,
- 20 dkg vaj;
A krémhez:
- 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding-por,
- 2,5 dl tej,
- 5 dkg darált dió,
- 8-9 db közepes alma,
- barackíz
- őrölt fahéj
Elkészítése:
Tíz deka lisztet összedolgozunk a vajjal, majd a hűtőbe tesszük. A maradék anyagokból tésztát készítünk, majd pihentetjük. Ha a vajas rész átfagyott, a kinyújtott tészta közepére helyezzük, belehajtjuk a tésztába és hajtogatjuk. Pihentetés után még egyszer hajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezzük. Egyenletesen rákenjük a pudingot, megszórjuk dióval és fahéjjal, majd felezett, hámozott almával ízlésesen kirakjuk. Sütés előtt fél óráig pihentetjük, majd harminc-negyven percig közepesen meleg sütőben sütjük. Sütés után bekenjük felforrósított barackízzel. Az oldalát darált dióval vagy darabolt mandulával panírozhatjuk. Rumos diófagyival ellenállhatatlan.
Hozzászólás zárolva.