Facebook hozzászólás
2 226

Amilyen egyszerű, olyan finom: csotros kalács

Ez a tészta nem hivalkodó, csak önmagát adja egy kis mézzel és dióval, de ez éppen elég: ha nem kóstoltál még ilyet, el sem hiszed, hogy milyen finom!

Kép: Gasztroangyal

Hozzávalók
0,5 kiló liszt
2 deka élesztő
2 deci tej
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
diónyi olvasztott vaj
0,5 kiló méz
darált dió

Elkészítése
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, abban futtatjuk fel az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját, a cukrot, majd dagasztani kezdjük. Mikor majdnem kész, beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, óvatosan átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát csíkokra vágjuk. A csíkokat egyesével, mindkét végénél fogva ellentétes irányba megtekerjük, olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük, a vajban megforgatjuk őket, és a tepsi közepétől kezdve csiga formában egymáshoz illesztjük a darabokat, míg kitöltik a sütőedényt. Ne rakjuk őket túl szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak, és sütés közben is megnőnek.
Mielőtt előmelegített sütőbe rakjuk, kicsit még pihentessük a kalácsot, majd 20-25 perc alatt süssük készre. Miután szépen megpirult, bőségesen meglocsoljuk mézzel, és gazdagon megszórjuk darált dióval. (Forrás: Gasztroangyal)

Életforma-tippek

Ha bármit sütni szeretnél, érdemes körülnézned
az Életforma Shopban!
Sokféle sütőedény és sütőforma közül válogathatsz!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!