Ananászos csirke
Ez a kissé ázsiai beütésű recept népszerű lesz azok között, akik kedvelik a hús-gyümölcs párosítást. Előnye a receptnek azon kívül, hogy finom, hogy nem kell hozzá semmi különleges alapanyag, hiszen a szójaszósz is lassanként minden háztartásban megtalálható lesz.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fokhagymapor
1 evőkanál olaj
1 doboz ananász konzerv leszűrve, a levét is őrizzük meg
3 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál citromlé
2 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Vágjuk a csirkét csíkokra, szórjuk meg a sóval és a fokhagymával. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, süssük át rajta a csirkét, mindaddig, míg aranybarna nem lesz. Az ananászlé felét öntsük a csirkére, 6-8 percig pároljuk a húst a lében. Egy lapátkanállal szedjük a csirke darabokat egy tányérra, a visszamaradó szószhoz adjuk hozzá a mézet, a citromlevet, szójaszószt, a keményítőt, végül a maradék ananászlevet. Forraljuk fel, és keverjük addig, amíg sűrű és világos nem lesz, ez nagyjából egy-két perc mindössze. Tegyük vissza a mártásba a húst és az ananász kockákat, forraljuk össze a szósszal. Rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.