Ananászos sonkasaláta
Aki már hetek óta csak a húsvéti sonkára gondol, az most nagyon fog örülni, ennek a könnyed salátának. A sonkát némi zöldség és gyümölcsök közé rejtettük, a ráhangolódás miatt. Ugyanez a recept nagyszerű lesz majd ünnep után is a sonka maradékaiból.
Hozzávalók:
- 1 ananász (lehet konzerv is, de a friss jobb)
- 2 savanykás alma
- 20 dkg főtt sovány sonka
- 1 fejes saláta
- 1 citrom leve
- 4 evőkanál tormás majonéz
- fél dl tejszín vagy tejföl esetleg natúr joghurt
- fél csomag. kapor
- só
Elkészítés:
A kockára vágott ananászt és almát meglocsolod a citromlével. A sonkát és a salátát vékony csíkokra vágod. Elkészíted a mártást: a tormás majonézt elkevered a tejszínnel, citromlével, sóval és kaporral. Egy nagy tálba óvatosan összekevered a saláta hozzávalóit és azonnal tálalod.
Tipp:Ha egészben hagysz néhány salátalevelet, tálaláskor felhasználhatod. (Forrás: andio.hu)
Hozzászólás zárolva.