Facebook hozzászólás
1 285

Ananászos sonkasaláta

Aki már hetek óta csak a húsvéti sonkára gondol, az most nagyon fog örülni, ennek a könnyed salátának. A sonkát némi zöldség és gyümölcsök közé rejtettük, a ráhangolódás miatt. Ugyanez a recept nagyszerű lesz majd ünnep után is a sonka maradékaiból.

Kép: andio.hu

Hozzávalók:

  • 1 ananász (lehet konzerv is, de a friss jobb)
  • 2 savanykás alma
  • 20 dkg főtt sovány sonka
  • 1 fejes saláta
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál tormás majonéz
  • fél dl tejszín vagy tejföl esetleg natúr joghurt
  • fél csomag. kapor

Elkészítés:
A kockára vágott ananászt és almát meglocsolod a citromlével. A sonkát és a salátát vékony csíkokra vágod. Elkészíted a mártást: a tormás majonézt elkevered a tejszínnel, citromlével, sóval és kaporral. Egy nagy tálba óvatosan összekevered a saláta hozzávalóit és azonnal tálalod.

Tipp:Ha egészben hagysz néhány salátalevelet, tálaláskor felhasználhatod. (Forrás: andio.hu)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!