Facebook hozzászólás
928

Angol muffin

Nemigen járok gyorsétterembe, de van egy reggeli, amiért bármikor elcsábulnék. Persze nem kell feltétlenül rosszalkodnunk, otthon is megsüthetjük kedvenc reggeli péksüteményünket. Az enyém most fele részt tönköly lisztből készült, de lehet variálni a lisztekkel kedvünk szerint.

Angol muffin, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók 4 darabhoz:
10 dkg tönköly liszt
10 dkg fehér liszt
(vagy 20 dkg sima liszt)
1 mokkáskanál porélesztő
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál méz
2 evőkanál natúr joghurt
1 nagy csipet só
80 ml víz
1 mokkáskanál olaj
egy marék kukoricaliszt, amibe a muffinokat sütés előtt belehempergetjük

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkevertem, a folyékonyakat egy másik edényben kevertem össze, és néhány másodpercre betettem a mikróba, hogy meglangyosodjanak. Utána hozzáöntöttem a liszthez, és rugalmas tésztává gyúrtam. Letakartam egy konyharuhával, és kb. 30 percig kelesztettem. Ezután kukoricaliszttel megszórt deszkán kinyújtottam a tésztát kétujjnyi vastagra, és fánkszaggatóval négy muffint szúrtam ki a tésztából. Megint félretettem úgy 15 percre kelni, aztán egy teflon bevonatú serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítettem, és 5-5 perc alatt lassú tűzön készre sütöttem a muffinokat.

Milyen a jó buggyantott tojás?
Az egyik legjobb, legegészségesebb reggeli a tojás. Tökéletes tápanyag forrás, emellett olcsó, változatosan elkészíthető, nem véletlenül képezi már ősidők óta a táplálkozás szerves részét.Mutatjuk, hogy a muffin mellé hogyan készítsd a buggyantott tojást!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!