Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta
A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.
Hozzávalók:
20 dkg trappista
20 dkg őszibarackbefőtt
10 dkg aszalt szilva
3 ek majonéz
3 ek tejföl
Fél tk fahéj
2 tk rum
Só, bors
Elkészítés:
A sajtot és a barackot egyforma, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, az aszalt szilvákat 4 darabba. A majonézt kikeverjük a tejföllel, rummal, fahéjjal, kis csipet sóval és frissen őrölt borssal. Összeforgatjuk a sajttal és a gyümölcsökkel, fogyasztásig pár órára behűtjük.
Hozzászólás zárolva.