Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojássárgája
- 1joghurtos pohár cukor
- 1 pohár tej
- 1 pohár liszt
- 1/2pohár olaj
- 1 sütőpor
- 1-2 kanál kakaó
Krém:
- 4 tojásfehérje
- 5 evőkanál cukor
- 1van. cukor
máz:
- 1 főzőcsoki (10 deka)
- 1-2kanál olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit hagyományos módon összedolgozzuk, tepsibe öntjük és kb 4o percig 18o fokon kisütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kanalanként hozzáadott cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kisült a tészta, rákenjük a habos krémet és visszatenni a sütőbe meg kb.40 percre szárítani (100 fokon). (Én meggylekvárt tettem a kisült tészta tetejére és arra a tojásfehérje habot.) Amikor kivesszük a sütőből, rásimítjuk az olvasztott csokoládét.
A tepsis raffaellót kóstoltátok már? Itt a receptje!
Hozzászólás zárolva.