Facebook hozzászólás
437

Baba ganoush

A baba ganoush egy füstös, telt ízű padlizsánkrém, a libanoni konyha egyik legjobb darabja. Sokan összetévesztik a hummusszal, pedig az csicseriborsóból készül, a baba ganoush pedig padlizsánkrém. A közös pont a tahini, azaz szezámpaszta.

Sült padlizsán, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
egy termetes – vagy két kisebb – padlizsán
3 evőkanál tahini (szezámpaszta)
2-3 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál olívaolaj

bors
egy csipet római kömény
egy gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, néhány helyen villával megszurkáljuk, majd 190 fokos sütőben puhára sütjük. Ha elkészültek, a  héjukból kikaparjuk a húsukat.  A hozzávalókat robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Pitával, pirítóssal tálaljuk, de kiválóan lehet uborka- és zeller hasábokkal mártogatni is.

Keleti ismerősünk, a hummusz
Kiváló könnyű ebéd lehet belőle, falafel mellé is nagyon jó, meg úgy általában, baráti összejövetelek nagy sztárja válhat belőle. Egyetlen komoly hibája van mindössze, mégpedig az, hogy nagyon nehéz abbahagyni, ha egyszer belekezdtünk a mártogatásába.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!