Facebook hozzászólás
498

Bableves

Amikor a húsvéti sonkát megfőzzük, szert teszünk isteni alaplére, amit vétek lenne kiönteni, Főzzünk belőle bablevest, főleg, ha ilyen hűvös a tavaszi időjárás, mint idén.

Bableves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg tarkabab
1-1,5 liter füstölt húslé
15 dkg füstölt kolbász
3 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kis darab zeller
2 babérlevél
1db vöröshagyma
1 kiskanál zsír
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A babot áztassuk be előző nap, majd a főzés napján öntsünk rá annyi friss vizet, amennyi ellepi. Tegyük bele a fokhagymát, babért. Kezdjük főzni, majd amikor a víz lassan elfőtt róla, öntsük fel a füstölt hús levével. Ha a bab már majdnem puha, mehetnek a lébe a feldarabolt zöldségek is. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés zsiradékon puhára pároljuk, megszórjuk a liszttel, zsemleszínű rántást készítünk belőle. A végén hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük hideg vízzel, majd berántjuk bele a levest, amiben ekkorra már a bab és a zöldségek is puhák. Egy-két percig még forraljuk a levest, majd ízlés szerint tejfölt, egy kevés ecetet adunk hozzá.

Vajas pogácsa
Tegye fel a kezét, aki nem szereti a pogácsát! Szerencsére egy kezet se látok a magasban, ezért megosztom az egyik kedvenc pogácsa receptemet az olvasóval. Másnap is kellemes, puha pogácsa a végeredmény. Van benne anyag rendesen, az már biztos, de a végeredmény sem mindennapi!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!