Bajor sörös borda
Néhány szép szelet hús, egy kevés hagyma, néhány fűszer és egy üveg sör. Nem is kell más egy ízletes ebédhez.
Hozzávalók:
4 vastag szelet karaj
3 db vöröshagyma
1 csapott kávéskanál őrölt paprika
só, őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál mustár
4 dl sör
Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát, oldalanként 2-3 perc alatt, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük. A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, ügyelve, hogy ne pirítsuk meg. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt és pici őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a sör felével, visszatesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Ha a leve elfő, apránként pótoljuk a megmaradt sörrel. Annyi lé maradjon a főzés végére rajta, amennyi épp ellepi a húst. Bármilyen köret megfelelő hozzá.
Hozzászólás zárolva.