Balzsamecetben pácolt eper
Amikor epret választunk, nyugodtan bízzuk magunkat az orrunkra, az eper egyik legjellemzőbb tulajdonsága ugyanis bódító illata. Az éretlen gyümölcs híján van ennek a tulajdonságnak, tehát bátran válasszuk azt a fajtát, aminek már messziről érezzük az illatát.
Hozzávalók egy 7 dl-es befőttesüveghez:
kb. 25 dkg, kisebb szemű eper
2,5 dl balzsamecet
3 ek méz
1 nagy ág kakukkfű
1 vanília
8 levél bazsalikom
Elkészítés:
Az epreket alaposan mossuk meg, szárukat vágjuk ki (csak hibátlan epret használjunk!). A vaníliát félbevágjuk, magjait egy kis edényben összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel, a vaníliarudat a befőttesüvegbe állítjuk.
Rétegezve tesszük bele az epret, a kakukkfű lecsipegetett leveleit és a bazsalikomot. Felöntjük a balzsamecettel, rátesszük a tetőt és hűtőben érleljük pár órát, legjobb, ha egy éjszakát. Hűtőben 3-4 napig eláll.
Hozzászólás zárolva.