Facebook hozzászólás
454

Banánkenyér

Sokak kedvence a banán, és nemcsak héjából kibontva majszolhatjuk jóízűen, hanem süteményekben is nagyon jól helyt áll. Édesíti és szaftossá teszi bármelyiket.

Banánkenyér, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
320 gr banán
240 gr növényi olaj
320 gr kristálycukor
80 gr barna cukor
3 db tojás
310 gr liszt
2 gr őrölt fahéj
6 gr szódabikarbóna
3 gr só
1 teáskanál vanília kivonat
60 ml tejszín

Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az olajat. Hozzákeverjük a pépesre tört banánt és a tejszínt.
Összeszitáljuk az összes száraz hozzávalót, és a masszához adjuk. Ízlés szerint lehet bele tenni durvára őrölt diót is – én 100 grammot tettem a legkisebb adagba. De nem árt neki némi kandírozott narancshéj, csak hogy erősítsük a karácsonyi hangulatot.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Ez lehet kenyérsütő forma, gyümölcskenyér forma, vagy egyszerű tepsi. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük a tésztát, légkeveréssel ugyanilyen sütési idő mellett 150 fokon. Mindenképpen szükséges tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a közepe is.

Csokis banánkenyér – a túlérett banánok megmentője
Azért szeretem ezt a receptet, mert lehet vele variálni, hol fehér csokival, hol dióval, fűszerekkel, mikor mi van otthon, mikor mihez van kedvünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!