Bárány-kebab korianderes piláffal
Talán Törökországban ettem ilyen finomat! Ez jutott eszembe, amikor Hegyvári Zoltán egyik legfrissebb receptjét magam is kipróbáltam. A különleges bárányhús remekül átsült, és hiába, a szabadtéri grillezésnek nincs párja! Ezzel bizotsan elnyerted barátaid tetszését is!
Hozzávalók:
- 60-70 dkg darált bárányhús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek friss, apróra vágott koriander
- 1 ek római kömény
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
Elkészítés:
A hagymát géppel vagy kézzel nagyon apróra vágom, a teraszról behozok egy nagy maréknyi friss koriandert – majd ezt is felaprítom. A darált húst, a fűszereket, a hagymát összekeverem, azután citrom héjat reszelek még a húspépbe. Kézzel alaposan összedolgozom az összetevőket, majd hűtőbe teszem a tálat, hogy az ízek klasszul összeérjenek. A pihentetés után vizes kézzel húsrudacskákat formázok, majd egy-egy pálcikára felszúrom őket. Egymás mellé pakolgatom a rudacskákat, majd hagyom még őket pihengetni – addig pedig előkészítem a piláfot.
Hozzávalók a piláfhoz:
- 1/2 zacskó rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 ek friss, apróra vágott koriander
- 1/2 ek római kömény
- 2 csipet sáfrány
- 1-2 dl alaplé
- igény szerint víz
- só
A hagymákat felkarikázom, majd kevés olajon lepirítom őket. Amint megfelelő az állaguk, akkor a rizst szárazon ráöntöm a hagymákra – majd ezeket is egy kicsit előpirítjuk. Jöhetnek a fűszerek – elsősorban római kömény és a koriander – amikkel megszórom a rizst, majd öntök alájuk alaplevet is. Egyre klasszabb az illat, jöhet még egy kis víz – na meg a fedő, ami alatt szépen elkészül a korianderes piláf. Míg a rizs puhul, addig kivonulok a teraszra, és a grillen készre sütöm a kebab rudakat. Jó étvágyat kíván egri húsimádó barátunk!
Hozzászólás zárolva.