Bárányborda Yorkshire-pudinggal
Ez a recept az angol konyha autentikus képviselője, aki nem kóstolta, még az is hallott róla. Hogy mennyire felel meg a magyar ízlésnek, az kétesélyes, de a hazai ízlés szerencsére egyre nyitottabb az itthon kevésbé megszokott ízek iránt. Az alapanyagok igazán nem szokatlanok, érdemes megpróbálkozni vele!
Hozzávalók
● 90 deka báránygerinc
● 60 deka zöld ceruzabab
● 15 deka vaj
● 1 citrom
● 1 deci olaj
● só, bors
A pudinghoz:
● 15 deka liszt
● 2 tojás
● 2 deci tej
● 1 kiskanál só
● 1 evőkanál vaj
Elkészítése
A vaj felét felolvasztjuk, belefacsarjuk a citrom levét, a citrom héját pedig belereszeljük. A báránybordát megtisztítjuk, körülbelül 15 dekás szeletekre vágjuk, amelyeket egy serpenyőben kevés olajon hirtelen megpirítunk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk, és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük, figyelve, hogy a közepe rózsaszínű maradjon. A sütés végéhez közeledve rálocsoljuk a citromos vajat, sózzuk és borsozzuk.
A ceruzababot megtisztítjuk, megmossuk, és a maradék vajban forró serpenyőben megpirítjuk, de csak annyira, hogy roppanós maradjon. Sózzuk, borsozzuk, forrón a hús mellé tesszük.
A pudinghoz a lisztet, a sót, a tojást és a tejet jól összedolgozzuk, 3-4 órát pihentetjük. A sütőt 180–200 fokra állítjuk, berakjuk a vajjal kikent formát, és ha már sistereg, beleöntjük a tésztát. Körülbelül 15 percig sütjük, míg a teteje aranysárgára pirul. Azonnal tálaljuk, különben összeesik.
● A báránypecsenye sütéséhez egy kellemes serpenyőt ajánlunk.
Természetesen ez csak egy a sok közül, az Életforma Shopban természetesen nagyon sokféle serpenyő között válogathatsz, méretben, színben, alapanyagban is rendkívül széles a választék.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.