Facebook hozzászólás
891

Batyuban sült camembert

Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.

Batyuban sült Camamber, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

1-1 camembert sajt, legalább 125 g-os, (személyenként)

zöld fűszerek (szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikomprovanszi keverék…)

bors

olívaolaj

alufólia

növényi olaj

a tálaláshoz:

bagett

pirított kenyér szeletek, grissini, kétszersült…

 

Elkészítés:

Egy éles késsel bevágom a sajt tetejét, meghintem sóval, borssal, zöld fűszerrel és egy kis olajjal. Helyes kis batyut formázok belőle, és meleg sütőben, 200 C-on, 10-12 percet sütöm. Ehetjük a fóliából, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor kiboríthatjuk egy tányérra.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Így kell felültetni egy csirkét
Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak átalakítottam – írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!