Bögrés mákos, a legnagyobb családi kedvenc
Az egyik legeslegjobb kevert sütemény a repertoáromból. Nem kell hozzá egy mérőedénynél és egy keverőtálnál több, a ráfordított munkaidő 5 perc, a sütési idő 30-35 perc, és kész. Variálható cseresznyével, szerintem málnával és sárgabarackkal, szederrel és áfonyával is isteni lehet. Bármikor készítem, osztatlan sikert aratok vele. Langyosan, frissen a legjobb, aztán másnap, a gyümölcstől kissé átpuhulva újabb arcát mutatja meg. Akár egy hétig is friss marad. Akarom mondani, maradna, ha maradna!
Hozzávalók:
5 dl liszt
2,5 dl tej
2,5 dl olaj
2,5 dl cukor
2 tojás
2,5 dl mák ledarálva
1 csomag sütőpor
30-40 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük (először a cukrot a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, a sütőporos lisztet, végül a darált mákot), kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.