Bögrés muffin
Egy óra alatt dupla adagot süthetünk belőle. Ha nincs otthon kapszlink, akkor tepsiben, szeletelhető sütiként is működik a recept. Egyszerű és nagyon finom muffin tészta, amit mindenki ízlése szerint ízesíthet.
Hozzávalók:
(1 bögre = 2,5 dl)
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
fél bögre olaj
1 tojás
1 csomag sütőpor
+ bármi más, amivel ízesítjük, pl.: csokoládé darabok, kókusz, aszalt gyümölcs, fahéj
A nedves hozzávalókat (tojás, tej, olaj) a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos liszthez. Homogénre keverjük a tésztát. A csoki darabokat a lisztbe kell beletenni, ahogy a kókuszt vagy a fahéjat is. Ha friss gyümölccsel (pl. banánnal) akarjuk ízesíteni, akkor készítsünk turmixot a tejjel és a gyümölccsel, ebből kicsit több (egy és egy negyed bögrényi) kerüljön a tésztába tej helyett.
Ha kész a tészta, akkor muffin formába kanalazzuk és előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20-30 perc). Ha van türelmünk, akkor cukormázzal vagy vanília krémmel díszíthetjük a megsült muffinok tetejét, ahogyan a képen is látható. A leírt mennyiségből körülbelül 18 darab süti lesz. Vendégség esetén érdemes belőle dupla adagot sütni.
Krémeket készíthetünk pudingporból vagy krémporból és habzsákkal vagy levágott sarkú zacskó segítségével formázhatjuk a muffinok tetejére. Próbálkozhatunk sokféle íz és színkombinációval.
Elkészíthető tepsiben, egy nagy sütiként is, ilyenkor a sütési idő megnő, de a tűpróba ebben az esetben is beválik.
A legegyszerűbb (méricskélés nélküli) és elég olcsó süti. Ráadásul elég jól eláll, letakarva napokig friss marad.
Hozzászólás zárolva.