Bolognai, ahogy én készítem
Bolognait sokféleképpen lehet készíteni, itt az egyik leggyorsabban elkészíthető, legegyszerűbb recept olvasható. Bár olasz vendégeink nem biztos, hogy ráismernek, de nagyon finom.
Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús, 5-7 db paradicsom (vagy egy konzerv), 4-5 gerezd fokhagyma, 2 vöröshagyma, egy fél pohár vörösbor, babárlevél, oregano, bazsalikom, spagetti vagy egyéb tészta (durum a legjobb), reszelt sajt
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a húst és gyakori kevergetés mellett addig sütjük, ameddig kifehéredik. Fontos keverni, mert különben összeáll a darált hús. Ha a hús kifehérdedett mehet a kockára vágott paradicsom, abba pedig a zúzott vagy apróra vágott fokhagyma és persze a fűszerek is. Amikor a hús majdnem puha, akkor hozzáöntjük a vörösbort is. Közben megfőzzük a tésztát, mi ala dente szeretjük vagyis kicsit harapósan. Ha kész a szósz hozzáadjuk a tésztát. Akinek van ideje, türelme és nem nagyon éhes tepsibe rakhatja és rásütheti a reszelt sajtot, de enélkül is nagyon finom.
Hozzászólás zárolva.