Bolognais-spenótos töltött rétes
Mi történik, ha a réteslap, a bolognai ragu és a spenót találkozik? Összeállnak egy nagyon mutatós és istenien finom kreatív egytálétellé! És gyorsan!
Hozzávalók
● 1 csomag rétestészta
● 60 deka darált hús
● 1 doboz paradicsompüré
● 50 deka spenót
● 1 piros paprika
● 2 fej vöröshagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● 25 deka krémes ricotta
● 7 deka trappista
● cukor
● só, bors
● olaj
Elkészítése
Vágjuk apróra a piros paprikát és a hagymát, majd kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a darált húst, és addig pirítsuk, amíg a hús kezd megpirulni, és a leve teljesen elfő. Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét, ízesítsük sóval, borssal és egy pici cukorral. A raguból tegyünk félre 5-6 evőkanálnyit. A spenótot az áttört fokhagymával együtt olajban pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a ricottát, és ízesítsük sóval és borssal.
A rétestészta felével egy tepsit béleljünk ki teljesen, és kezdjük el csíkokban rátenni a darált húsos keveréket, a tetejére pedig a ricottás spenótot. A csíkok (bordák) között hagyjunk 2 centiméternyi helyet. Amikor ezzel megvagyunk, a réteslap másik felével borítsuk be a csíkokat úgy, hogy a hézagokkal félhengereket formálunk. A etejére tegyük rá a félretett darált húsos, paradicsomos keveréket, és szórjuk meg a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. (Forrás: noivilag)
● Ennek a receptnek az elkészítéséhez biztosan kell egy tepsi és legalább egy serpenyő.
Az Életforma Shopbanezeken kívül még számos más akciós akciós terméket találsz. Az akció szeptember 4-éig, illetve a készlet erejéig tart.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.