Facebook hozzászólás
101

Borban párolt meggy fagyival- francia desszert

Már érik a meggy, és az idén bő a termés. Pár nap múlva újra itt a meleg, mi lenne más a desszert, mint valami hideg finomság, francia recept alapján.

Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg meggy

3,5 dl. száraz vörös bor (lehetőleg cabernet sauvignon)

1 rúd fahéj

2 evőkanál porcukor

1 doboz joghurt vagy vanília fagylalt (500 gr)

Elkészítés:

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet, s tegyük fel főni a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral. Amikor a meggy megpuhult (nem szabad szétfőzni!), hagyjuk lehűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Fagylaltkehelybe, vagy kis tálakba tegyünk fejenként 2-3 gombóc fagylaltot, majd gusztusosan szervírozzuk a tetejére a meggymártást. Egy-egy levél friss mentával díszíthetjük, s már tálalhatjuk is.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!