Facebook hozzászólás
724

Borleves

A borleves tipikusan karácsonyi étel a magyar családok jelentős részénél, olyankor inkább édes borból készül. De hol van az írásban lefektetve, hogy csak az évnek ezen a napján ehetünk borlevest? Készítsük félszáraz, félédes borból, tálaljuk más betéttel, mint az ünnepen, és máris van egy szuperül használható hétvégi levesünk.

Borleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
6 dl félédes/félszáraz bor
3 dl zsíros tejszín
10-12 dkg cukor
1 rúd egész fahéj
½ rúd vanília
5 szem szegfűszeg
6 db tojás sárgája
1 db citrom

Elkészítés:
Tegyük fel főni a bort, rakjuk bele a fűszereket, fél citrom vékonyan lehántott héját, várjuk meg, míg a bor felforr, de ne forraljuk sokáig, hogy a mennyisége ne csökkenjen. Halásszuk ki belőle a fűszereket, ezekre már nincs szükség. Öntsük hozzá a tejszínt, melegítsük azzal is jó forróra. A tojások sárgáját a cukorral keverjük addig, míg egy halvány sárga, habos krém nem lesz belőle, vékony sugárban öntsük hozzá a forró tejszínes bort, keverjük folyamatosan a művelet közben. Ha sikerült elkerülni, hogy a tojás kicsapódjon, tegyük vissza a tűzre a levest, és forrósítsuk fel, forralásra ezen a ponton sincs szükség. Akár hidegen, akár melegen tálalhatjuk. Adhatunk hozzá betétnek rumban áztatott mazsolát, habcsókot, mandulaforgácsot ízlés szerint.

Karácsonyi bonbon tojáslikőrrel
Farkas Vilmos cukrász mester beavat minket a bonbon készítésbe, és megtalálja azt a tölteléket, ami ilyenkor karácsony táján a legaktuálisabb.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!