Borsós, gombás sertésragu leves
Amikor a hőmérő higanyszála elkezd konvergálni a nulla fok felé, és amikor már ilyen korán sötétedik, akkor nagyon jó a hazaérkezés után egy forró, tartalmas levessel folytatni a délutánt.
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 szál répa
1-2 szál gyökér zöldség
4-5 fej csiperke gomba
15-25 dkg zöldborsó
15-20 dkg sertéscomb
1 ek piros paprika
1 ek liszt
1 késhegynyi chili
1 kk őrölt kömény
1 ek szárított bazsalikom
friss petrezselyem
só és bors
víz
Elkészítés:
Egy lábasban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a kis kockára vágott húst előpirítjuk. Arra kell törekedni, hogy a húskockák szépen kifehéredjenek, de az sem baj, ha egy picit megpirul a szélük.
Ezt követően megszórjuk liszttel, kevergetünk, majd jöhet a szegedi pirospaprika is. Elkészül egy kicsit sűrűbb, krémes massza, amit kevés vízzel felöntünk. Fedő alatt hagyjuk, hogy egy kicsit puhuljanak a húsok, közben feldarabolunk minden zöldséget.
A lábasba öntünk még vizet, majd érkezhet a gyökérzöldség és a répa, jöhetnek a fűszerek, a friss, apróra vágott vagy tépkedett petrezselyem zöld. Fedő ismét, lassú főzés következik.
Kóstolunk, ha már kezd ténylegesen puhulni a hús, akkor bedobáljuk a feldarabolt gombákat, majd a zöldborsókat is. Ha igényli, akkor még sózunk, borsozunk. Zoltán további receptjeit itt találjátok.
A vadnyúl igazi csemege, nem jutunk hozzá túl gyakran. Remek ételt lehet belőle készíteni, főleg erdei gombák társaságában. De ha esetleg nem kedveled a vadhúst, nyugodtan készítsd házinyúlból, esetleg marhából.
Hozzászólás zárolva.