Facebook hozzászólás
1 747

Brokkoli pesto

Pestót készíteni nem csak a nyári hónapokban lehet különböző zöld levelekből, télen sem kell lemondanunk erről az üdítő színű finomságról. Készítsük brokkoliból, tálaljuk bármilyen tésztával.

 

Brokkoli, Kép: pixabay.com
Brokkoli, Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
1 nagy gerezd fokhagyma
1 marék fenyőmag, esetleg dió
10 dkg reszelt parmezán sajt

bors
1,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A brokkolit tisztítsuk meg, majd lobogva forró sós vízben blansírozzuk 3-4 percig. Szűrjük le, merítsük hideg – akár jeges – vízbe, hogy a főzési folyamat leálljon. Tegyük a lecsepegtetett, hideg brokkoli rózsákat robotgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, borsot, a reszelt sajtot, öntsük rá az olajat, és pürésítsük össze az egészet. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk néhány percig, ezt is tegyük bele a gépbe. A kifőtt tésztára kanalazzuk a szószt, reszelhetünk még a tetejére parmezánt.

 

 

Részeges csirke recept
Némi előkészítés után be vele a tepsibe, majd a sütőbe! Szóval gyors, mégis különleges és új ízeket varázsolunk a csirkének a mai ajánlatunkkal. Míg sül a csirke, kortyolj el te is egy pohár bort!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!