Facebook hozzászólás
697

Brokkolis, sütőtökös makaróni – sajtszósszal

A sütőtökszezon nyitásaként ajánljuk ezt a fantasztikus rakott tésztát, ami egészséges zöldségekkel és sajtszószos ízesítéssel vált nálunk a család kedvencévé. Biztosak vagyunk benne, hogy nálatok is többször lesz majd az asztalotokon.

14556057_1372545296106280_966024825_nHozzávalók:

  • 25 deka makaróni,
  • 30-40 deka brokkoli,
  • 1 sárgarépa,
  • 25 deka sütőtök,
  • 2 kanál zsemlemorzsa,
  • parmezán.
Sajtszósz hozzávalói:
1o deka feta,
1o deka trappista
1 kanál vaj
1 kanál olíva olaj
1 kanál liszt
só, bors, szerecsendió
 Kb 2 deci tej, annyi hogy a hozzávalókból homogén főtt krémet készíthessünk
Elkészítés:
A makarónit megfőzni sós vízben, majd kiszedjük, félretesszük. A zöldségféléket (brokkoli, sütőtök, répa) megtisztítjuk, feldaraboljuk és roppanásig főzzük. (nem szét!) A makarónit összekeverjük a roppanós a zöldségekkel, majd ráöntjük a fűszeres sajtkrémet. Hőálló edénybe öntjük, (amit előtte kivajazunk) a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Sajtszósz: a 2 dl tejet felmelegítjük, ízesítjük sóval, borssal,szerecsendióval. Hozzáadjuk a lisztet, a fetát és a reszelt trappista sajtot, és alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.
Ha szereted a zöldséges tésztákat, akkor ezt a túrós-karfiolos pitét is ki kell próbálnod! Sikered lesz vele!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!