Bruschetta pirítóssal
Bruschetta. Nem saláta, nem krém, de nagyon finom és előre elkészíthető előétel vagy vacsora. Hogy menniyre fokhagymás vagy fűszeres, ezt mindenki maga döntheti el.
Kell hozzá 5-6 darab érett paradicsomhoz, 5 gerezd fokhagyma, bazsalikom, só, bors ízlés szerint és olivaolaj, pirítós
Az érett paradicsomot apró kockára vágjuk, hozzákeverjük a reszelt vagy összetört fokhagymát és a fűszereket. Kis olivával összekeverjük és mehet a hűtőbe. Akkor a legfinomabb, ha legalább egy órát állt a hidegben. A pirítósokat locsoljuk meg egy kis extra szűz olivaolajjal és halmozzuk rájuk a bruschettát. Gazdagíthatjuk parmezánnal vagy mozzarellával, de sajt nélkül is nagyon fionom és könnyű étel.
Hozzászólás zárolva.