>
Facebook hozzászólás

Céklakrémleves

Profi munkát végzünk a konyhában, ha az összes elkészítésre váró alapanyagra fűszerként tekintünk, legyen az hús, hal, növény vagy sajt. Készítsük össze a hozzávalókat és szagoljuk össze őket főzés előtt, hogy illenek-e egymáshoz? Mutatok neked egy receptet, amiben a résztvevő alapanyagok tökéletesen párosíthatók! Csak várd ki a végét!

Céklakrémlves, Kép: Inner Taste
Céklakrémlves, Kép: Inner Taste

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

Elkészítés:

A céklát 160 ℃ sütőben süsd a héjában puhulásig, majd hámozd meg. Ha foglalt a sütőd, vízben is megfőzheted és ebben az esetben a főzőlevét használd fel a leveshez. A bacont szeleteld vékony csíkokra, a mogyorót vágd össze apróbb, roppanós darabokra, negyedeld el a megpuhult céklákat. Egy 3 literes fazékban hevíts 2-3 evőkanál napraforgó olajat és add hozzá a bacont.

Veszélyesen ropogós chilis csirkeszárnyak
Ezzel a recepttel táplálni kívánom a csirkeszárny-roppanás iránti elköteleződésedet. Annak ellenére, hogy a bő olajban sütéssel bátran elengedheted a napi kalória szükségletedet, ez az étel garantáltan mosolyt csal majd az arcodra. Az Inner Taste receptje annyira ínycsiklandó, hogy, amikor írom, már korog a gyomrom! Ráadásul, akik ismernek, tudják, hogy a csirkeszárnyért elmennék a világ végére is.

Közepes lángon pirítsd, míg egészen sötétbarna színű lesz, hogy az összes zsírtartalma kisüljön és ropogóssá váljon. Készíts ki magadnak egy konyhai törlőpapírt, hogy az immáron bacon chips-ről leitasd a fölös zsiradékot. A visszamaradt sült bacon zsíron folytasd a pirítást a céklával pár percig és élesítsd az aroma bomba visszaszámlálását madras curry por hozzáadásával. Fél perc pirítás után öntsd fel 1,5 liter vízzel vagy a cékla főzőlevével és sózd meg. Főzd pár percig, hogy a só feloldódjon és botmixerrel pürésítsd krémes állagúra. Öntsd fel a tejszínnel, és állítsd be a sűrűségét víz hozzáadásával vagy forralással. Gondolj bele, a bacon füstös sült íze összeér a cékla és a curry földes aromáival, amit a leves selymes krémessége és a chips ropogóssága tesz kontrasztossá.

Tálald a levest forrón, szórd meg a tetejét a roppanós bacon chips-szel és a mogyoró darabokkal, illatosítsd tovább szarvasgomba szeletekkel vagy pár csepp szarvasgomba olajjal.

Figyelem, az idő lejárt, komoly illat-robbanás következik!

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!