Facebook hozzászólás
1 635

Céklás heringsaláta

A cékla sajnos méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig nem csak egészséges és finom, de ráadásul gyönyörű is! Ez a halas saláta tuti befutó.

A kép illusztráció!

Hozzávalók:

5 db pácolt hering,
1 nagyobb alma,
120 g ecetes cékla,
5 db kisebb savanyú uborka,
Fél lilahagyma,
2 tojás,
1 közepes burgonya

A mártáshoz: 

3 tojás,
3 dl olaj,
1 kis doboz tejföl,
1-2 ek mustár,
1 kis csokor kapor,
só, bors

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és felkockázzuk. A tojásokat is megfőzzük és cikkekre vágjuk. A heringet lecsepegtetjük, kockára vágjuk. Az almát kettévágjuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk. Az uborkát is kockákra vágjuk. A céklát lecsepegtetjük, felkockázzuk. A tojássárgájákból és az olajból elkészítjük a majonézt, ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott kaporral és mustárral, és hozzákeverjük a tejfölt. A céklát, burgonyát, almát, uborkát a majonézbe forgatjuk, és a tojáscikkekkel díszítjük. Rozskenyérrel tálaljuk.

Forrás: IKEA

További Életforma recepteket itt találsz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!