Churros, a spanyolok fánkja
A churros jellegzetes spanyol édesség. Valójában sült tésztarudacskák cukorba mártogatva. Van ahol megtöltik, van, ahol karamellkrémbe mártogatják, de egyszerűen fahéjjal is isteni.
Hozzávalók:
6 dkg vaj
2,5 dl tej
2 tk cukor (minimum, de több lehet)
pici só
12 dkg liszt
4 tojás
fahéjas porcukor
Elkészítése:
A vajat a tejjel, sóval és 2 tk cukorral összemelegítjük. Ha felolvadt a vaj, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. (Ha túl ragacsos, apránként még egy kis liszttel sűríthetjük.) Pihentessük öt percig, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és csillagcsöves habzsákból nyomjunk hosszú csíkokat a tésztából. Ha megsült, még melegen forgassuk fahéjas porcukorba.
Nem csak nagyon finom, de igazán dekoratívan is tálalható, rusztikus desszert.
Hozzászólás zárolva.