Citromos lazac bulgurral – az egészséges szívért
Amióta napvilágot látott a tény, miszerint a lazacfogyasztás megakadályozhatja a szívbetegség kialakulását, egyre nagyobb az érdeklődés ez iránt a hal iránt. Akik hetente legalább 85 g zsíros halat, például lazacot fogyasztottak, 70%-kal csökkent a szívinfarktus veszélye.Szóval, itt egy fantasztikus recept az egészségünkért.
Hozzávalók (4 személyre)
- 2 csésze bulgur
- 4 szelet lazac
- 2 citrom leve
- 1 csomag rukkola
- só, színes bors, olíva olaj
Elkészítés:
A lacacot megmossuk, majd a citrom levét ráfacsarjuk és állni hagyjuk egy kis időre. A bulgurt közben kétszeres mennyiségű forró vízben puhára főzzük (elkészítési módja megegyezik a rizsével). Egy serpenyőben felhevítünk két evőkanál olíva olajat, majd belehelyezzük a lazacokat és jól átsütjük. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Tálaláskor citomkarikával díszítjük és a megfőtt bulgur tetejére halmozzuk a rukkolát és az átsült lazacokat.
Hozzászólás zárolva.