Citromos rizottó
A rizottó az olasz konyha ékköve, semmi szín alatt nem tévesztendő össze azzal az étellel, amit a magyarok annak hívnak. A rizottó kerek szemű rizsből készül, alapfeltétele, hogy borral és valamilyen alaplével felöntögetve, kavargatva készítsük el. Minden más eljárással készült rizsétel lehet finom, de nem rizottó.
Hozzávalók:
45 dkg arborio rizs
1 kis fej hagyma
1,2 dl száraz fehérbor
7,5 dl marhahúsleves
1 citrom
6 dkg vaj
petrezselyem
só
fehér bors
Elkészítés:
A megforrósított vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rátesszük a rizst, amit 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha az elpárolgott, apránként felöntjük a levessel, egyszerre fél pohárnyival. Kevergetjük, majd jöhet az újabb adag leves. Ha az összes levest elfőztük, belereszeljük a rizottóba a citrom héját. Sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt belekeverjük a citrom levét, és a frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.