Hozzávalók 4 embernek:
- 6 db tojás
- 2 dl habtejszín (30%-os zsírtartalommal)
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg mazsola (elhagyható)
- 1 db citrom reszelt héja
- kb. 4 dkg cukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- ízlés szerint lekvár (sárgabarack, eper, szilva, meggy, esetleg almakompót)
Elkészítés:
A tojások sárgáját a tejjel, a tejszínnel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A tojások fehérjéjét a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük és lazán összekeverjük a lisztes masszával és a mazsolával (utóbbi elhagyható). Vajazott tepsiben 200 °C-on körülbelül 15 perc alatt készre sütjük, sütés közben spaklival daraboljuk és a maradék vajjal locsoljuk. Forrón, lekvárral és porcukorral megszórva tálaljuk!
Tökéletes lehet délutáni csemegeként vagy akár édes főételként is!
Hozzászólás zárolva.