Facebook hozzászólás
320

Császármorzsa gluténmentesen

Édes is, mentes is, ráadásul finom is. Ennek a császármorzsának az az előnye, hogy nem egy,  a mindenki által ismert, búzadarás receptet kellett átalakítani, hanem egy egészen új megvilágításba helyezi a császármorzsát. A búzadara hátránya ugyanis, hogy a gluténmentes konyhában legfeljebb rizsdarával lehet helyettesíteni.

 

Császármorzsa gluténmentesen, Kép: majomkenyer.hu
Kép: majomkenyer.hu

Hozzávalók:
2-3 evőkanál rum/rumaroma
6 dkg xilit
1,5 dl laktózmentes tej/rizstej/mandulatej
5 db tojás
1 csipetnyi só
1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
12,5 dkg gluténmentes liszt
6 dkg laktózmentes vaj

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot/xukrot/glükonont, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Robotgéppel fehéredésig keverjük, habosítjuk. Hozzáadjuk a tejet, a rumot/rumaromát és apránként hozzákeverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük, vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
A tésztát több részletben sütjük. Adagonként vajat olvasztunk egy serpenyőben és beleöntjük a tészta egy részét. Az alját aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk. Ha megsült, villával kisebb darabokra tépkedjük. Porcukorral/porxukorral, barack-vagy szilvalekvárral tálalhatjuk. Aki szereti rumba áztatott mazsolát, vagy kandírozott narancshéjat is keverhet a tésztába, tálaláskor pedig megszórhatjuk pirított mandulaszeletekkel is.
Forrás: majomkenyer.hu

Fekete-erdei rakott piskóta gluténmentesen
Ha valami igazán habos sütire vágysz, de nem vagy az a cukrászdába járó típus, akkor ezt a gluténmentes receptet neked találták ki.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!