Csevapcsicsi – kicsit másképpen
Itt a grillszezon, nincs is jobb, mint a szabadtéri sütögetés! Igaz, legtöbben a hipermarketekben előkészített húskészítményekkel oldják meg, hogy mi kerüljön a rácsra, mi azonban egy egészségesebb és finomabb verziót kínálunk. Ez a csevapcsicsi kicsit más, mint az eredeti délszláv változat, de ugyanolyan finom!
Hozzávalók
● 50 deka darált hús
● 1 közepes fej hagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● 5 deka reszelt sajt vagy apróra tört feta
● 5 deci tejszín
● 3 evőkanál finomliszt
● 1 teáskanálnyi só
● 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
● 1 teáskanál curry
● 8-10 csík vékonyra szeletelt bacon
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát és az összetört fokhagymát hozzákeverjük a darált húshoz, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a lisztet, és alaposan összegyúrjuk. A tejszínt apránként adagoljuk hozzá gyúrás közben, ügyelve arra, hogy a massza se túl száraz, se túl folyós ne legyen, hanem ragadós állagú, de tartsa a formáját.
Ezután 4-6 centi vastag és 10-12 centi hosszú rudacskákat formázunk a masszából, és tekerjük őket körbe a baconszeletekkel. Nem kell szorosan, mert a szalonna úgyis rátapad a húsra. Tegyük rá a csevapokat a grillrácsra az előre meggyújtott és már csak parázsló faszén fölé – de vigyázzunk, hogy ne legyen túl közel a parázshoz a rács! –, és 10-15 perc alatt, néha megforgatva, süssük meg. Káposztasalátával, vagy friss uborkasalátával, dijoni mustárral, friss, barna kenyérrel tálaljuk.
● Az eredeti ćevapčići mellé általában hagymát és ajvárt kínálnak, de ehhez a változathoz talán jobban illik a friss káposzta- vagy uborkasaláta, esetleg valamilyen csípős mustár.
● Grillezéshez jó olajjal kenegetni a rácsot, a sütögetés után viszont mindig macerás a rácsot pucolni. Így most egy remek szettet kínálunk: egy ecsetet meg egy grillkefét. Csak 490 forintba kerül.
Az Életforma Shopban még más dolgokat is találsz a grillezéshez!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.