Csicseriborsó kung pao módra
Rajongok a kínai konyháért, de már régóta nem eszem kínai étteremben. Nekem magamnak ritkán van időm ilyesmivel pepecselni, hisz tudvalevő, hogy az ázsiai ételek általában hamar elkészülnek, ám előkészítési idejük akár többszöröse is lehet a főzési időnek. Rajongásom állandó tárgya a kung pao (gung bao) csirke, amit most csicseriborsóból is elkészítettem.
Hozzávalók:
2 doboz csicseriborsó konzerv
marinád:
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizs ecet
1 evőkanál méz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 evőkanál kukorica keményítő
plusz még
2 evőkanál kókuszzsír
2,5 dl kung pao szósz (Tesco nemzetközi polc)
2 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
1/2 teáskanál chili pehely vagy néhány karika friss chili
a díszítéshez újhagyma karikák, korianderzöld, aprított mogyoró, chili karikák
Elkészítés:
A csicseriborsót leszűrjük, alaposan leöblítjük. A marinádhoz valókat összekeverjük, ráöntjük a csicserire, és egy órát állni hagyjuk. Ha letelt a pácolási idő, egy serpenyőben megforrósítjuk a 2 evőkanál kókuszzsírt, ráöntjük a csicserit, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, végül ráöntjük a kung pao szószt. Felforraljuk és gyakorlatilag készen is vagyunk. Köretként rizst adtam mellé, bőven megszórtam az ételt hagyma- és chili karikákkal, korianderrel.
Hozzászólás zárolva.