Facebook hozzászólás
560

Csicseriborsó kung pao módra

Rajongok a kínai konyháért, de már régóta nem eszem kínai étteremben. Nekem magamnak ritkán van időm ilyesmivel pepecselni, hisz tudvalevő, hogy az ázsiai ételek általában hamar elkészülnek, ám előkészítési idejük akár többszöröse is lehet a főzési időnek. Rajongásom állandó tárgya a kung pao (gung bao) csirke, amit most csicseriborsóból is elkészítettem.

Csicseriborsó kung pao módra, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

2 doboz csicseriborsó konzerv

marinád:
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizs ecet
1 evőkanál méz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 evőkanál kukorica keményítő

plusz még
2 evőkanál kókuszzsír
2,5 dl kung pao szósz (Tesco nemzetközi polc)
2 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
1/2 teáskanál chili pehely vagy néhány karika friss chili

a díszítéshez újhagyma karikák, korianderzöld, aprított mogyoró, chili karikák

Elkészítés:

A csicseriborsót leszűrjük, alaposan leöblítjük. A marinádhoz valókat összekeverjük, ráöntjük a csicserire, és egy órát állni hagyjuk. Ha letelt a pácolási idő, egy serpenyőben megforrósítjuk a 2 evőkanál kókuszzsírt, ráöntjük a csicserit, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, végül ráöntjük a kung pao szószt. Felforraljuk és gyakorlatilag készen is vagyunk. Köretként rizst adtam mellé, bőven megszórtam az ételt hagyma- és chili karikákkal, korianderrel.

 

Keleti ismerősünk, a hummusz
Ismerős vagy nem, idő kellett hozzá, mire megszerettem. Mára azonban töretlen a szerelem köztünk,  és nem is értem, miért nem készítem gyakrabban… Kiváló könnyű nyári ebéd lehet belőle, falafel mellé is nagyon jó, meg úgy általában, baráti összejövetelek nagy sztárja válhat belőle. Egyetlen komoly hibája van mindössze, mégpedig az, hogy nagyon nehéz abbahagyni, ha egyszer belekezdtünk a mártogatásába.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!