Csicsókapüré
A csicsóka roppant egészséges zöldség, fogyasztása igen ajánlott így tél derekán. Jó hatással van a hasnyálmirigy működésére, kordában tartja a vércukrot, bár ezzel óvatosan kell bánni, mert túlzott fogyasztása akár nagyon le is viheti azt.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg hámozott csicsóka
kb. 2 dl tej
2-3 evőkanál vaj
só
őrölt bors
Elkészítés:
Pont úgy készül, mint az imádott krumplipüré. A csicsókát meghámozzuk, karikára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, pürésítjük, majd hozzáadjuk a forró tejet és a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
Készíthetjük vegyesen burgonyával is.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.