Csirkecombok zöld köntösben, lila karfiolpürével
A csirkecomb önmagában nem túl izgalmas alapanyag, de Györgyi néhány ötlettel igencsak vonzóvá, és nem utolsó sorban látványossá tette, amely látványhoz a lila karfiol is hozzájárul.
Hozzávalók:
1 kg alsó csirkecomb
só
bors
kevéske olaj a sütéshez
főzőlé
1 -2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 e.k. só
1 k.k. chili
1-1,5 liter víz
panír
1 szelet szikkadtabb kenyér
1 kötegpetrezselyem
0,5 köteg bazsalikom
1 szál rozmaring
karfiolpüré
1 nagy fej lila karfiol
1/2 dl tejszín
8 dkg vaj
só
pici bors
Elkészítés:
A combokat az ízesített vízben főzzük meg, majd szedjük törlőpapírra és szárítgassuk meg. Sózzuk, borsozzuk a húst.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat és minden oldalról pirítsuk át a combokat. Közben egy aprítógépbe tegyük a héjától megfosztott, felkockázott kenyeret, a csokor petrezselymet, bazsalikomot és egy kis rozmaringot (bármilyen nekünk tetsző friss fűszer megteszi), és aprítsuk morzsaszerűre. Öntsük egy tányérra.
A megsült combokat azonnal forgassuk a friss fűszerkeverékbe. A karfiolt szedjük rózsáira. Sós vizet forraljunk fel és dobjuk a rózsákat a forró vízbe. Pár percet főzzük, egy villával ellenőrizzük, hogy puha-e, majd szűrjük le, vajjal és kevéske tejszínnel turmixoljuk össze, ha kell sózzuk utána és reménykedjünk, hogy nem vesztette el a színét.
Hozzászólás zárolva.