Csirkehús póréhagymával és feta sajttal
Ez a csirkés finomság akár a húsvéti asztalon is helyet követelhet. Ízletes, különleges és saláták mellé is remek falat. Nálunk a család kedvence. Akár az uzsonnás dobozba is tehetünk holnap belőle. Ha marad.
Hozzávalók:
- 500 g darált csirkehús
- 250-300 g vékonyra szeletelt szalonna
- 2-3 póréhagyma
- 150 g feta sajt (trappistával is finom)
- 1 tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa
- só, bors, vegeta.
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, a zöld részét eltávolítjuk, majd egy szálat vékony karikákra szelünk és megdinszteljük. A húst , kockára vágott feta sajtot (trappistát) a tojást, prézlit, a megdinsztelt póréhagymát összekeverjük, fűszerezzük. A sütőt felmelegítjük 2oo fokra. Egy kisebb,keskeny téglalap alakú formát kibélelünk szalonna szeletekkel, rárakjuk a fűszerezett csirkehús felét, a közepére tesszük a póréhagymát majd rá a darált hús másik felét. A forma oldalára kihajolt szalonna szeletekkel betakarjuk .Egy nagyobb formát félig töltünk meleg vízzel, belehelyezzük a csirkehúsos formát és 2oo fokon kb 1 órán át sütjük. Mikor már majdnem kész, ráborítjuk egy száraz formára, és visszatesszük annyi időre, hogy a szalonna minden oldala egyforma pirosra süljön. ha kihűlt, szeleteljük.
De ha a csirkéből inkább egy finom gombás joghurtos salátát szeretnél összedobni, akkor itt olvashatod a receptjét!
Hozzászólás zárolva.