Csirkés-cseresznyés nyári saláta
Cseresznyéből egészen sokféle és különleges finomság készíthető, többek között ez a pikáns csirkesaláta. Igazi vendégkápráztató, fantasztikus csemege.
Hozzávalók:
-
2 kicsontozott csirkecomb,
- 1 csirkemell,
- 20 dkg cseresznye,
- 5 szál újhagyma,
- 2 sárgarépa,
- 1 zöldpaprika (sárga),
- olívaolaj,
- só.
Az öntethez:
- 1 deci fehérbor,
- 0,5 deci piros borecet,
- olívaolaj,
- friss mentalevél,
- 1 gerezd fokhagyma,
- babérlevél,
- 1 kávéskanál fűszerkeverék (kardámon, koriander, fehér bors),
- 1 kávéskanál cukor.
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk, olajon megsütjük, megsózzuk. Hozzáadjuk a zöldséget, és rövid ideig együtt dinszteljük. Utána adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett cseresznyét, összekeverjük, és még egy percig pároljuk. A zöldséges, cseresznyés húst egy tálba tesszük, leöntjük a forró öntettel, és legalább hat óráig állni hagyjuk.
Öntet: a bort és az ecetet egy deci vízzel fölforraljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, cukrot, olívaolajat, és együtt főzzük további tíz percig.
Hozzászólás zárolva.