Facebook hozzászólás
1 465

Csirkés-tejfölös gombapörkölt pennetésztával

Tészta is, gombás is, csirkés is, tehát mindenki megtalálja a kedvére valót benne. Nem egy bonyolult munka elkészíteni, és szinte alaprecept a kezdő háziasszonyok számára. No és van benne egy kis meglepetés is, amitől a diétások is jobb kedvre derülnek!

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 mokkáskanálnyi só,
  • 1 mokkáskanálnyi piros paprika,
  • 1 mokkáskanálnyi fekete bors,
  • 2 db. babérlevél,
  • 2-3 evőkanál olíva-vagy kókuszolaj,
  • 2 dl 12%-os tejföl

Elkészítés:
A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával elkeverjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel egészítjük ki.
Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a liszttel csomómentesre elkevert tejfölt. Visszatesszük a tűzre, innen már 3-4 perc alatt elkészül.
Tehetünk hozzá előzőleg serpenyőben kevés kókuszolajon és hagymán megpirított  csirkemell-csíkokat is, de akár  el is hagyható.Diétás pennetésztával kínáljuk. (Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)

További gombás, csirkés és tésztás receptekért kattints az életforma receptoldalára!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!