Csirkés tortilla tekercs
Jó, ha tartunk otthon tortilla lapokat, nagy segítség lehet bármelyik estén, ha gyorsan kell vacsorát készítenünk. Általában 8 darabos kiszerelésben árusítják, nagyobb élelmiszer-áruházakban vagy delikátokban beszerezhető. Érdemes belőle több csomaggal venni, szavatossági ideje általában elég hosszú, és nagyon változatosan tudjuk használni.
Hozzávalók:
fejenként 2 tortilla lap
csirkemell
mexikói fűszerkeverék
kevés olaj a sütéshez
tejföl
zöldségek: salátalevél, uborka, kaliforniai paprika, kukorica, paradicsom
Elkészítés:
A csirkét vágjuk egészen apró darabokra, hogy hamar átsüljön. Forrósítsuk fel az olajat, süssük át rajta a húsdarabkákat. Szórjuk meg mexikói fűszerrel, forgassuk át, majd egész kevés vizet aláöntve pároljuk a húst puhára. Amíg ez elkészül, a választott zöldségeket vágjuk fel szintén kis darabokra, rakjuk őket külön kis tálkákba. Ha a hús megpuhult, már csak a tálalás van hátra. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, egy-két percre tegyük bele a tortillalapokat, hogy megpuhuljanak. Nem kell őket sütni, csak átmelegíteni. Halmozzunk mindegyikre csirkét, tegyünk bele a zöldségekből is, majd koronázzuk meg egy kanálka tejföllel. Tekerjük fel és szervírozzuk! Az egész művelet nem több 15 percnél.
Hozzászólás zárolva.