Facebook hozzászólás
399

Csoki felfújt

Felfújtat sokan nem mernek készíteni, mert félnek tőle, nehéznek gondolják az elkészítést, pedig nem az. Gondos előkészület, megfelelő sütési hőmérséklet kell hozzá, valamint az, hogy amint kivettük a sütőből, azonnal tálaljuk, mert a felfújt senkire sem vár.

Csoki szufflé, Kép: receptguru.cfeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 5 főre:
150 g csokoládé
150 g vaj
250 g cukor
5 tojás
125 g liszt
a tálaláshoz vanília fagylalt

Elkészítés:
Először vízgőz felett  megolvasztjuk a csokoládét és a puha vajat, félretesszük. A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük, majd lassan folyamatos keverés közben hozzáöntjük a csokis keveréket, végül a lisztet is hozzákeverjük. Félretesszük, hiszen majd csak közvetlenül fogyasztás előtt fogjuk sütni. Ez a tészta így napokig eláll a hűtőben, így akár elkészíthetjük előre is például a vendégek érkezése előtti napon. A tökéletes karamellás pirított mandulához a mandulát először száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd a tűzről levéve egy kevés vizet fröcskölünk rá, majd megszórjuk kristálycukorral és folyamatosan rázzuk a serpenyőt, hogy a cukorkristályok bevonják a mandulaszemeket. A cukorhoz tehettek fűszereket is akár, például fahéjat, vagy reszelt citromhéjat, így még különlegesebb, aromásabb ropogtatni valót kaptok. Sütéshez a hőálló kis formákat, csészéket vajjal kikenünk és a forma 1/3-ig betöltjük a tésztát 160 fokon 9-10 perc alatt megsütjük. A sütést közvetlenül fogyasztás előtt végezzük, mert melegen fogyasztjuk. Tálaláskor vaníliafagyival és a pirított mandulaszeletekkel tálaljuk. Sebészi precizitással egy kis bemetszést ejtek a csokis sütin, majd hagyom, hogy a csoki lávafolyam összeolvadjon a melegtől enyhén lecsurgó vaníliafagyival. Kata receptjei itt.

Diétás túrós pite


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!