Csokis banánkenyér – a túlérett banánok megmentője
Azért szeretem ezt a receptet, mert ugyebár a barna banánok legjobb felhasználási módja, másrészt lehet vele variálni, hol fehér csokival, hol dióval, fűszerekkel, mikor mi van otthon, mikor mihez van kedvünk. Az én banánjaim most igencsak ramaty állapotban voltak már, megfeketedett héjuk szinte bőrként ráncosodott rajtuk, mégis kiválóan szerepeltek a banánkenyérben.
Hozzávalók:
17,5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
10 dkg tisztított, előpörkölt mogyoró (még inkább dió, az mindig van otthon) darálva
2 tojás
17,5 dkg liszt
1 sütőpor
2-3 nagyon érett banán
1 kiskanál vanília kivonat
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A vajat a cukorral alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a tojást, a lisztet, sütőport, darált diót, vaníliakivonatot. Beleaprítottam a banánokat, a csoki darabokat, alaposan elkevertem, és sütőpapírral bélelt formába kanalaztam. 170 fokon épp egy órát sült a sütemény.
Hozzászólás zárolva.