Facebook hozzászólás
260

Csokoládékrém

Egyszerű, de nem túl gyors recept következik. A francia sütmények egyik alapja, de akár önmagában is megállja a helyét a desszertek között. Kevesebb cukorral is elkészíthető.

Hozzávalók:

250 gramm étcsokoládé

100 gramm vaj

4 tojás

4 evőkanál cukor

 

A vajat a munka megkezdése előtt néhány órával elővesszük. Első lépésként a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A szobahőmérsékletű, lágy vajat az olvasztott csokoládéval elkeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. A tojásfehérjékből, egy csipet sóval kemény habot verünk. Ezt óvatosan a krémhez keverjük.

Ha süteménybe szánjuk, akkor a hideg tésztára kenjük. Ha önálló édességként szeretnénk tálalni, akkor poharakba töltjük, majd legalább 6 órára hűtőszekrénybe kell kerülnie. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszíthetjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!