Facebook hozzászólás
408

Csokoládés crinkle

Senki nem tud ellenállni egy finom csokis sütinek. Kettőnek meg végképp nem. Ennek a darabnak az az érdekessége, hogy még sütés előtt kell porcukorba forgatni, ettől alakul ki sütés közben a jellegzetes, repedezett felszín. Ne süssük túl, mert ha kiszárad, élvezhetetlen.

Csokoládés crinkle, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
10 dkg vaj
3 tojás
11 dkg finom kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
21 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2,5 dkg kakaópor
egy csipet só
porcukor szükség szerinti mennyiségben, nagyjából 5 dkg

Elkészítés:
Kis lángon kezdjük el melegíteni a csokoládét és a vajat, és amikor összeolvadtak, húzzuk le a tűzről. Adjunk hozzá három tojást egyesével, és mindegyik tojással keverjük el nagyon alaposan a csokoládémasszát. Végül a kristálycukor és a vanília kivonat kerül a lábasba, azt is dolgozzuk bele alaposan a keverékbe.
Egy tálba szitáljuk össze a lisztet, kakaót és sütőport, adjuk hozzá a csipet sót, majd öntsük bele a langyos csokoládés keveréket, és egy széles spatulával állítsuk össze tésztává az agyagokat. Fóliával letakarva pihentessük a hűtőben egy órán át.
Amikor a tészta lehűlt, formáljunk kb. 2 centi átmérőjű golyókat belőle, forgassuk mindet a porcukorba, majd 160 fokon süssük 10-15 percig a cookie-kat. Rácson hagyjuk kihűlni, majd zsírpapírral bélelt fémdobozban tároljuk.

Ennivalóan mutatós: amerikai krémes
A krémes mindig is a magyarok egyik kedvenc sütije volt, ez itt az amerikai változat, legalábbis a nevében az. Ha az ünnepekre keresel desszertet, ez is lehet egy jelölt.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!