Csokoládés, narancsos zabpelyhes gombóc
A zabpehely – és a zabpehely liszt – óriási segítség az inzulinrezisztensek és cukorbetegek életében, sőt, ha garantáltan gluténmentes környezetben készítik, még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ezért örülünk minden egyes új receptnek, ami zabpehellyel készül.
Hozzávalók:
50 dkg zabpehely (25 dkg apró szemű, 25 dkg nagy szemű)
25 dkg tej
2 ek Xukor (nyírfacukor)
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
10 dkg vaj (min. 82%-os, sózatlan)
1 tk vanília kivonat
3-4 ek narancs szirup
Hempergetéshez, bevonáshoz: kókuszreszelék, zúzott mogyoró
Elkészítés:
A zabpelyhet egy késes aprítóban, liszt finomságúra őrlöm. A tejet felmelegítem, hozzáadom a vajat, a csokoládét és a vanília kivonatot. Arra ügyeljünk, ne forrjon fel, csak olvadjon el a vaj és a csoki. Keverjük hozzá a Xukrot is. Egy nagy keverő tálba tegyük a zabpehely lisztet, és azt öntsük le a vajas-csokis tejjel. Keverjük össze, és adjuk hozzá a narancs szirupot, de arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyon híg. Tegyük hideg helyre pár órára, vagy egy egész éjszakára. Nedves kézzel gombócóljuk ki, és forgassuk meg a kiválasztott bevonatban. Hideg helyen tároljuk fogyasztásig. Max többi receptjét itt találjátok.
Hozzászólás zárolva.