Facebook hozzászólás
561

Cukkini fasírt, ahogy Éva süti

A kedvenc zöldségem a cukkini, és be kell vallanom, az egyik kedvenc ételem a belőle készülő fasírt. Nyáron, amikor tele van a piac a zöld, karcsú cukkinikkel, kilószám hordom haza, és gyártom a fasírtot. Főételnek krumplival, salátával, zsemlébe vega burgernek, golyóba formálva előételnek, bárhogyan isteni. Azzal mindenképp számolni kell, hogy a besózás hatására nagyon összeesik a zöldség, így mindig többet vegyünk, mint amit a józan ész diktálna, így van rá esély, hogy annyi fasírtunk lesz, amennyire szükség van.

Cukkini fasírt, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók 6 tenyérnyi darabhoz:
2 közepes cukkini megreszelve
2 szelet toast kenyér összedarálva
1 tojás
snidling és/vagy petrezselyem
só, bors
prézli

A szószhoz: majonéz, tejföl, kapribogyó, só, bors

Elkészítés:

A meghámozott és almareszelőn lereszelt cukkinit besóztam, állni hagytam úgy fél órát. A kenyeret a késes aprítóval morzsává dolgoztam, hozzáadtam az alaposan kinyomkodott cukkinit, a tojást, borsoztam, majd beleaprítottam egy maréknyi snidlinget. Gombócokat formáztam a masszából, meghempergettem őket a prézliben, és közepes lángon, forró olajban pirosra sütöttem a fasírtokat. Közben a majonézt összekevertem a tejföllel, kapribogyóval, téptem bele egy kevés petrezselymet, és a fasírtok mellé tálaltam.

Ropogós cukkini rudak – különleges panírban
Rántott cukkinit már bizonyára mindenki készített, de ilyen változatban talán még nem. A különlegességét a panírhoz hozzáadott oregánó és a parmezán adja. Itt a bizonyíték, hányféle arca van a cukkininek!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!