Cukkini fasírt, ahogy Éva süti
A kedvenc zöldségem a cukkini, és be kell vallanom, az egyik kedvenc ételem a belőle készülő fasírt. Nyáron, amikor tele van a piac a zöld, karcsú cukkinikkel, kilószám hordom haza, és gyártom a fasírtot. Főételnek krumplival, salátával, zsemlébe vega burgernek, golyóba formálva előételnek, bárhogyan isteni. Azzal mindenképp számolni kell, hogy a besózás hatására nagyon összeesik a zöldség, így mindig többet vegyünk, mint amit a józan ész diktálna, így van rá esély, hogy annyi fasírtunk lesz, amennyire szükség van.
Hozzávalók 6 tenyérnyi darabhoz:
2 közepes cukkini megreszelve
2 szelet toast kenyér összedarálva
1 tojás
snidling és/vagy petrezselyem
só, bors
prézli
A szószhoz: majonéz, tejföl, kapribogyó, só, bors
Elkészítés:
A meghámozott és almareszelőn lereszelt cukkinit besóztam, állni hagytam úgy fél órát. A kenyeret a késes aprítóval morzsává dolgoztam, hozzáadtam az alaposan kinyomkodott cukkinit, a tojást, borsoztam, majd beleaprítottam egy maréknyi snidlinget. Gombócokat formáztam a masszából, meghempergettem őket a prézliben, és közepes lángon, forró olajban pirosra sütöttem a fasírtokat. Közben a majonézt összekevertem a tejföllel, kapribogyóval, téptem bele egy kevés petrezselymet, és a fasírtok mellé tálaltam.
Hozzászólás zárolva.