Facebook hozzászólás
508

Cukkinipalacsinta

A cukkini egyike azon zöldségeinknek, amelyek olyan sokféle módon használhatóak fel, hogy az szinte hihetetlen. Bizony, még palacsintát is lehet vele készíteni, amit mindenképpen kipróbálásra ajánlunk!

Cukkinipalacsinta, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
1 salátacukkini
2 tojás
1 csésze tej
fél csésze liszt
1 mokkáskanál só
bors
olaj

A töltelékhez:
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
2 cikk fokhagyma vagy 2 mokkáskanál fokhagymapor
friss kapor ízlés szerint, só.

Elkészítés:

A cukkinit mossuk és hámozzuk meg, s reszeljük le kislyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót, borsot, öntsük hozzá a tejet, s kavarjuk bele a lisztet. Palacsintaszerű masszát kapunk. Az olajat öntsük a serpenyőbe, és süssük meg a palacsintákat. A töltelékhez keverjük el a majonézt a tejföllel, az apróra vágott kaporral és a fokhagymával. Kenjük meg a palacsintákat, tekerjük fel.

Gazpacho
A tikkasztó kánikulák legeslegjobb levese, amihez a zöldségeken kívül már csak egy turmixgép szükséges.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!