Cukkinis, boros burgonyaleves
Hogy mire lehet felhasználni a vasárnapi húsleves-maradékot? Például egy fantasztikus, kicsit mámorosan különleges burgonyaleveshez, amelyet a boron kívül a cukkini bolondít meg. A szomszédból kívántam meg…
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 cukkini
- 50 dkg burgonya,
- 2 sárgarépa,
- fél pohár fehérbor,
- fél liter húsleves,
- bors, cayenne-i bors, szerecsendió, cukor, só
- finomra vágott fűszernövények (bazsalikom, oregánó, metélőhagyma, petrezselyem)
Elkészítése:
Felforrósított zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, megsózzuk. A felkarikázott krumplit és a répát is a hagymához adjuk, majd feleresztjük a borral, a levessel, és felforraljuk. Fűszerezzük, negyed óráig forraljuk, végül a cukkinicsíkokat a levesbe tesszük, és öt percig pároljuk. Belekeverjük a fűszernövényeket, tálaláskor pedig egy tojássárgáját helyezünk a levesbe.
Hozzászólás zárolva.