Facebook hozzászólás
766

Cukkinis lecsó

A cukkini finom, egészséges, olcsó, percek alatt elkészül, és nagyon sokáig tart a szezonja. Mindezek teszik olyan ellenállhatatlanná.

Cukkinis lecsó, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
2 nagyobbacska cukkini
4 db paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
egy marék friss zöldborsó
3 marék rizs
1 csokor petrezselyem
néhány szál friss oregánó és bazsalikom
só, bors
3 evőkanál olaj

Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttattam, rádobtam a héjastól kockára vágott cukkinit, a paprikát és a meghámozott, felkockázott paradicsomot, valamint a borsót. Sóztam, borsoztam, és csak addig pároltam együtt a zöldségeket, amíg a cukkini roppanós maradt. Időközben hozzáadtam a friss fűszernövényeket is. Ez idő alatt a paradicsom szétfőtt, és a paprika se maradt kemény. Külön edényben megfőztem a rizst, rádobtam a petrezselymet. Hagyományos lecsó esetében együtt készül a rizs is a zöldségekkel, de most tartottam tőle, hogy a paradicsom leve kevés lesz ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon.

Pirított polenta kockák mediterrán raguval
Egy kis kukoricadarából és zöldségekből remek ételt készíthetünk, tehetjük mindezt úgy, hogy bárki fogyaszthatja, aki tej-, glutén- és/vagy cukormentes diétát tart.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!