Darált húsos sulibatyu – leveles tésztából
Szeretjük a leveles tésztát, sokféle módon felhasználhatjuk, tetszés szerint tölthetjük és nagyon gyorsan elkészíthető. Most éppen darált pulykahúst kapott társként, különleges ízesítéssel. Vacsorára, de másnapra is jó nem hagyományos tízóraira, uzsonnára.
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 25 dkg pulyka darált hús
- 1 db előre kinyújtott leveles tészta
- 1 felvert tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fenyőmag
- néhány levél friss bazsalikom
- só
- bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A darálthúst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük 10 perc alatt, közben a tépett bazsalikomot és fenyőmagot is hozzáadjuk. Kissé hagyjuk hűlni. A tésztát 8×8 centis kockára vágjuk, és a közepébe teszünk a töltelékből. A tészta széleit batyura hajtjuk. Felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
A cukkinikarikákat is összehoztuk a pulykahússal, remekül kijöttek egymással! Kattint tovább a receptre!
Hozzászólás zárolva.